Nestrpno čakali na prvo tekmo

02.09.2020

Konec poletja smo dočakali pričetek tekmovanj. Tako kot večina drugih klubov in društev, smo tudi v 3Športu nestrpno čakali na prvo tekmo.

Ta se je odvijala 23. 8. v Komendi, tekmovalci pa so se pomerili v duatlonu. Naše društvo so zastopali Jan in Monika Peterka ter Rok Terčelj. Prvi je nastopil Jan in se odlično kosal z vrstniki, končal je na 12. mestu. Dobro uro kasneje sta se na štart odpravila Monika in Rok. V močni konkurenci je Monika zasedla 2. mesto absolutno med ženskami in 1. mesto v kategoriji članice 1. Rok je po dobrem prvem teku na kolesu nekoliko popustil in celo prekolesaril nekaj kilometrov več, kot je bilo potrebno. Zaključil je na skupno 22. mestu in 4. mestu v kategoriji člani 2.

29. in 30. 8. pa smo dočakali tudi prvi triatlon, ki se je odvijal na Kodeljevem v Ljubljani. Sobota je bila rezervirana za mladino in Jan Peterka je tudi tokrat odlično zastopal barve 3Športa. Po odličnem plavanju, ko je iz bazena prišel pred vso konkurenco, je nato nekoliko popustil in zaključil na še vedno dobrem 7. mestu.

V nedeljo je bil čas za sprint triatlon. Vremenska napoved nam ni bila naklonjena, vendar nas to ni prestrašilo, tako da smo se tekmovanja vseeno množično udeležili. Plavalni del je, zaradi zahtev NIJZ-ja, potekal po 30 sekundnih intervalih.
Prve so štartale štafete, tokrat smo imeli kar dve (Katja, Aleksandra in Tanja ter Jan, Tomo in Rok).
Ko so štafete že zaključile s plavalnim delom, so se v bazen podale ženske. V ognju smo imeli 2 “železi” v ženski konkurenci, Moniko Peterka in Dino Peterca. Za Dino je bil to prvi triatlon, s katerim je opravila brez težav.

Za dekleti so v vodo skočili naši najizkušenejši: Zvone, Franco, Robert, Igor, Darko, Dejan in Tim so se kot vedno borili po najboljših močeh.
Zadnji pa so se na 750 m dolgo plavanje odpravili člani.
Borut in Aleš, ki spadata v kategorijo “smrti” , sta se odlično kosala s konkurenco. V kategoriji člani 2 so se namreč pod mejo ene ure spustili kar štirje tekmovalci.

3Športovci smo bili ponovno med številčnejšimi in zagotovo med najglasnejšimi. Za to gre zasluga ekipnemu duhu in odličnim navijačem: družini Peterka, Ani, Eriki in Alenki.

Domov pa se nismo vrnili praznih rok. 3Šport je bogatejši za:
2. mesto veterani 2 – Igor Ličen
3. mesto članice 2 – Monika Peterka
2. mesto ženska štafeta – Katja Hebar, Aleksandra Rudež in Tanja Bertok
1. mesto moška štafeta – Jan Peterka, Tomo Reščič in Rok Terčelj

Čestitke vsem.

Fotogalerija: https://www.facebook.com/media/set?vanity=Sd3Sport&set=a.2241415292670959


KONTAKT 
Naslov:  Športno društvo 3Šport, Piranska cesta 6, 6000 Koper
E-pošta: info@sd3sport.com
Davčna številka: 92140777
IBAN: SI56 1010 0004 5433 340