Dobro jutro 9. oddaja

V junijski – zadnji jutranji telovadbi v tej sezoni smo se posvetile vajam za razvoj ravnotežja. Stabilen korak je namreč pogoj za vsako učinkovito gibanje, pri teku pa je dobro ravnotežje še toliko bolj pomembno. Pri izvedbi vaj nam je v pomoč, če s pogledom najdemo fiksno točko in ohranimo stik cel čas izvedbe vaj.

  1. Prekrižamo roke na prsih, se z rokami primemo za pas in dvignemo eno stopalo približno 10cm od tal. Zadržimo. Nato gremo z dvignjeno nogo nazaj in naprej, tako da se zgolj rahlo dotaknemo tal. Naredimo tri ponovitve ter vajo ponovimo tudi z drugo nogo. Vajo lahko otežimo tako, da zapremo oči.
  2. Desno nogo iztegnjeno in jo dvignemo čim višje. Stopala obrnemo prosti sebi. Zadržimo. Roke iztegnemo nad glavo in položaj zadržimo za nekaj trenutkov. Nato trup spustimo proti tlom, dokler ne pristanemo v položaju letala. Roke lahko zadržimo iztegnjene pred seboj ali pa jih odročimo. Zadržimo. Nato se počasi dvignemo, pri čemer prej iztegnjeno nogo pokrčimo in potisnemo na prsni koš. Zadržimo nekaj trenutkov, nato pa nogo počasi spustimo na tla. Ponovimo tudi na drugi strani.
  3. Stopalo desne noge položimo nad koleno leve noge ter se spustimo v počep. Dlani položimo v položaj molitve pred prsni koš, trup naj bo čim bolj poravnan, pogled usmerimo naravnost. Položaj lahko otežimo tako, da roke iztegnjeno nad glavo. Ponovimo tudi na drugi strani.

 

Predlog za svež sezonski zajtrk z breskvijo

 

Potrebujemo:

  • grški jogurt
  • zrela na kocke narezana breskev
  • 1 žlica nasesekljanih lešnikov
  • 2 žlici ovsenih kosmičev
  • 1/2 kavne žličke cimeta
  • po želji žlička medu

 

Vse sestavine zmešamo skupaj, počakamo nekaj minut, ter si privoščimo slasten zajtrk. Pa dober tek!Oblačila in obutev: Salming, Itak šport d.o.o.


KONTAKT 
Naslov:  Športno društvo 3Šport, Piranska cesta 6, 6000 Koper
E-pošta: info@sd3sport.com
Davčna številka: 92140777
IBAN: SI56 1010 0004 5433 340