Dobro jutro 5. oddaja

TEMA: vaje za gibljivost v ramenskem obroču in zgornjem delu hrbtaRoke imajo pri teku pomembno vlogo, čeprav se nam na prvi pogled morda ne zdi tako.Pri učinkovitem, hitrem in pravilnem teku imajo še kako pomembno funkcijo. Njihova glavna naloga je, da delujejo v skladu z nogami – amplituda rok in nog sta pri teku enaki. Roke naj bodo med tekom sproščene in dokaj nizko spuščene ob telo.Najpogostejši napaki sta drža rok stran od telesa, ki ovira smer gibanja – ob tem dodatno porabljamo energijo. Druga najpogostejša napaka so preveč zakrčena ter dvignjena ramena,
kar povzroči hitrejšo utrujenost rok in bolečine v ramenskem predelu.

V januarski oddaji smo predstavile nekaj vaj za večjo gibljivost v ramenih. Slaba gibljivost je namreč velikokrat vzrok za slabo držo in nepravilen položaj rok med tekom.

  1. vaja: kroženje ramen nazaj

Z dlanmi se primemo za ramena in krožimo nazaj. Komolce dvignemo čim višje in predstavljajmo si da naredimo z rokami čim večji krog.

  1. vaja: kroženje s palico

Palico primemo čimbolj široko. Pazimo na iztegnjene komolce. Dvignemo jo nad glavo in nazaj toliko kolikor lahko. Če je vaja pretežka še dodatno razmaknemo roki.

  1. vaja: potisk s palico navzgor in navzdol za hrbtom

Palico primemo zadaj za hrbtom navpično. Z eno roko jo primemo zgoraj, z drugo spodaj. Izmenično stegnemo zgornjo oziroma spodnjo roko.

  1. vaja: zasuk trupa s palico

Palico položimo na ramena zadaj. Z rokami jo držimo sproščeno. Stopimo v širino bokov in se izmenično zasukamo v levo in desno stran.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro-prispevki/174447210Oblačila in obutev SALMING, Itak šport d.o.o.RECEPT: zdrav sendvič


Za zdrav sendvič potrebujemo:

  • 2 kosa rženega kruha
  • 2 feti sira
  • pest rukole
  • 3 olive
  • nariban korenček

KONTAKT 
Naslov:  Športno društvo 3Šport, Piranska cesta 6, 6000 Koper
E-pošta: info@sd3sport.com
Davčna številka: 92140777
IBAN: SI56 1010 0004 5433 340