Dobro Jutro 2. oddaja

TEMA: vaje za moč nogDa bo naš tekaški korak še bolj varen in učinkovit je priporočljivo izvajanje vaj za moč. Z vajami moči lahko okrepimo naše sklepe in posledično zmanjšamo možnost poškodb, ter vplivamo na izboljšanje tehnike teka. Tokrat smo predstavile tri različne vaje za krepitev mišic nog. Vaje so priporočljive in primerne tudi za vsakogar.


1.VAJA: POČEPStopimo v širino bokov ali malenkost širše, stopala lahko obrnemo rahlo navzven. Roke postavimo za vrat ali jih položimo na boke. Pazimo na vzravnan hrbet. Pazimo da se nam kolena ne obračajo navznoter ali navzven ter jih ne porivamo naprej. Spustimo se v počep največ do kota 90stopinj in se vrnemo v začetni položaj. Naredimo 8 ponovitev. Pazim da imamo cel čas vzravnan hrbet, pogled je usmerjen naprej. Kolena ne smejo it čez prste. Bodimo pozorni na enakomerno dihanje, ko se spustimo dol izdihnemo, gor vdihnemo.2.VAJA: ŠIROK POČEP Z DVIGOM NA PRSTEStopimo malo širše od širine ramen. Stopala obrnemo močno navzven. KO se spustimo se dvignemo na prste, spustimo, se poravnamo in ponovimo. Pazimo na enakomerno dihanje. Poravnamo držo. Pogled je usmerjen naprej.3.VAJA: IZPADNI KORAK NAZAJ IN VSTRANDa si vajo malo otežimo, vključimo še roke. Lahko uporabimo utež (plastenko vode) in jo držimo v rokah, ter jo ob koraku nazaj dvignemo v zrak. Pazimo da je hrbet vzravnan. Aktiviramo še trebušne mišice tako da stisnemo trebuh ter popek potisnemo proti hrbtenici. Enakomerno dihamo.Vaje za moč je priporočljivo izvajati vsaj dvakrat na teden. Postoma lahko povečujemo intenzivnost in število ponovitev. Pomembno je, da vključimo vaje za moč celega telesa.

Oblačila in obutev SALMING, Itak šport d.o.o.


RECEPT: Ajdove palačinke s nadevom iz skute in gozdnih sadežev.Za palačinke:

  • 150 g ajdove moke
  • 50 g pšenične moke
  • 2 jajci
  • 250 ml mleka
  • 1 ščep soli
  • olje za pekoZa nadev: Skuto zmešaš z svežimi godnimi sadeži, po želji dodaš med ali javorjev sirup ter namažeš palačinko.Pa dober tek 😉


KONTAKT 
Naslov:  Športno društvo 3Šport, Piranska cesta 6, 6000 Koper
E-pošta: info@sd3sport.com
Davčna številka: 92140777
IBAN: SI56 1010 0004 5433 340