VETER V LASEH ŠPORTNEGA DRUŠTVA 3ŠPORT IN ROJSTNI DAN MLADINSKEGA ZDRAVILIŠČA IN LETOVIŠČA DEBELI RTIČ

(DEBELI RTIČ, ANKARAN)

Na enem izmed najbolj čudovitih krajev slovenske obale, v mladinskem zdravilišču in letovišču (MZL) Debeli Rtič, smo sončno petkovo jutro obarvali z različinimi aktivnostmi, športom, gibanjem, smehom, dobro voljo in z Vetrom v laseh!
Na prizoriščih ob morju, na travnikih ter v borovih gozdičkih nas je obiskalo okoli 260 otrok iz petih osnovnih šol in dveh vrtcev Obalne regije. Zanje smo, sodelujoča društva in ekipa MZL, pripravili mnoge aktivnosti, preko katerih so otroci spoznali različne športe in aktivnosti, pridobili nova znanja ter se preizkusili v novih spretnostih.
Otroci so se preizkušali na različnih športnih poligonih – nogometnem, košarkarskem, atletskem in odbojkarskem; na tekaški delavnici so spoznali trim stezo MZL ter se razživeli v različnih tekalnih igrah in igrah lovljenja, v areni ob
morju pa so si ogledali pravo cirkuško predstavo ter se v nekaterih cikruških spretnostih tudi preizkusili – vrteli so diabolo in krožnike, žonglirali in hodili po vrveh. Ker ob morju nikakor ne moremo brez poletnih igreh, smo na travniku metali frizbi, prav posebna atrakcija pa je bila predstavitev vaterpola – tokrat kar na suhem, a zato nič manj divje in zanimivo.


Seveda je Veter mršil lase tudi v Gumi Parku, posebnem igrišču, kjer so vsa igrala izdelana iz recikliranih gum. Otroci so tu dokončno spustili vso domišljijo na plano ter plezali in se zvijali, kot bi bili tudi sami gumijasti. Že Gumi Park nam pove nekaj o varovanju okolja, še več pa so o tem otroci izvedeli na delavnici Škratkov iz Borovega gozdička.


Ker želimo, da bi športno obavrani veter pihal čim dlje in dosegel čim več »las« smo otroke povabili, da se v čudovito okolje Debelega Rtiča vrnejo z družino in skupaj uživajo v naravi ter aktivnostih, ki jih ta prostor ponuja. Nekateri so tu že bili. In ti so nam prinesli tudi nekaj risb in slik svoje družine, ki uživa ob morju. Tako smo v hotelu MZL pripravili tudi razstavo njihovih del.


Čisto ob koncu sta se prikazala še Športko in Vihra, z nami pa se je podil tudi ambasador Vetra v laseh, uspešen slovenski plavalec Matjaž Markič. Vsi v poletnih oblačilih, saj je bilo sonce visoko na nebu in je že prav prijetno grelo.
Pripravila:


Tanja Jerina, ŠD 3ŠPORT


KONTAKT 
Naslov:  Športno društvo 3Šport, Piranska cesta 6, 6000 Koper
E-pošta: info@sd3sport.com
Davčna številka: 92140777
IBAN: SI56 1010 0004 5433 340